Cardistry-Con '17

Беззастережно, ми в боргу у Дена і Дейва. Як і тисячі інших хлопів по всьому світу, ми відкрили для себе кардістрі саме завдяки навчальним DVD братів. Мета нашої липневої поїздки в Каліфорнію - потрапити на Cardistry-Con 2017, але ми не могли відмовити собі у задоволенні побачитися з Деном Баком кількома днями раніше. 

З Лос-Анджелеса ми відправилися в Сан-Дієго, де розташовані склад і демо-кімната Art of Play, успішної компанії близнюків. Ден провів для нас захоплюючу екскурсію та розповів про свої Jerry's Nugget

Дейв того дня був зайнятий підготовкою до конференції в ЛА. До речі, йому припало до душі наше відео.

Наступного дня ми заїхали до Round Two Hollywood - популярної точки серед поціновувачів рідкісного одягу. Саме там Зак Мюллер стартував продаж своїх нових карт Carrots Fontaines. Це був перший подібний досвід для Зака, адже раніше він збував увесь свій товар виключно онлайн. Ризик виправдався: за картами від американського кардиста з самого ранку вишукувалася жива черга, а в якийсь момент Заку навіть довелося ввести обмеження по 2 колоди на покупця. 

Уже наступного дня ми зустріли Дена, Зака й інших наших знайомих на Cardistry-Con. Того тижня - самий розпал літа - в Лос-Анджелесі стояла нестерпна спека. Три незабутніх дні в просторому прохолодному приміщенні з найталановитішими кардистами світу здавалися якимось сюром.

80 гігабайт, а це приблизно 4 години сирого відео, вмістилися в один 12-хвилинний ролик.

Кардістрі-спільнота дуже маленька - більшість знає один одного лише за короткими відео в інстаграмі. Тому відвідувачі кучкувалися за старими знайомствами з попередніх конференцій або за країнами. Наймолодші учасники оточували Зака Мюллера, Олівера Согарда й Тобайаса Левіна. Тим часом, Дена і Дейва Бак помітити з колодою в руках було майже неможливо - брати були повністю занурені в організацію кону. Кожен день був насиченим до межі: доповіді учасників постійно змінювалися вільними джем-сесіями і змаганнями між кардистами.

Досвідчене око могло помітити кілька цікавих тенденцій. Джаспас і Зак Мюллер прогнозовано ігнорували один одного (розбіжності почалися після резонансу навколо чемпіонату WKC 2013/14), а творців Dealers Grip данців Тобайаса й Олівера ніхто не бачив разом. Ноель, здавалося, не помічав Зака, а все більше часу проводив з новим об'єднанням Anyone Worldwide: саме трійка Тобайас-Ніколай-Ноель представила своє відео зі сцени. Сам же Зак частіше за все був зайнятий продажем своїх колод та мерча.

Подалі від драми та сценічного пафосу проходили ті самі кардістрі-джеми. Нам вдалося закарбувати атмосферу одного з них з Андрієм Жихом, Меттом Фоксом і Джаспасом. Примітно: в той час, коли хедлайнери розслаблено спілкувалися і роздавали автографи, один зі "старожилів" Андрій Жих показував справжній клас. Варто було Андрію тільки зайти в приміщення, як одразу його обступали з обох сторін. Свій, напевно, найзатребуваніший флориш - Sonic Spring - він показував на камеру кожному, хто попросив. Жиху вже не потрібно нічого і нікому доводити, він так само сильно любить кардістрі. Цікаво, що саме в один з днів конференції він повідомив нам, що йде з theory11, аби зосередитися на власних проектах: його кардістрі виступи дуже затребувані в Лас-Вегасі. 

В кулуарах Кардістрі-Кону нам вдалося записати пару навчальних відео з Меттом Фоксом і Чейзом Данканом. Крім того, що вони - прекрасні хлопи, ці двоє у кардістрі вже понад 10 років.

Ще одним приємним сюрпризом стало знайомство з командою Sweets Kendamas. Якщо раніше ми не були впевнені, чи варто поповнювати асортимент нашого магазину кендамами, то після виступу наживо Купера Едді та Метта Світса, всі сумніви зникли. 

Сама ідея Кардістрі-Кону народилася після того, як брати Бак ризикнули приділити вісім годин кардистам після конференції Magic-Con 2014. Цікаво, що сесію так і назвали: Cardistry-Con 2014 - San Diego. І вже надалі, починаючи з наступного року, близнюки організовували конференції, присвячені виключно кардістрі.

Утім фокусникам там також знаходилося місце. 2017-го їх було чимало! 

Наші пригоди в Каліфорнії не обмежувалися однією лише конференцією. В заключному влозі: Голівуд, Студія Юніверсал, Замок Магії і багато іншого.

Це була неповторна подорож і ми з нетерпінням чекаємо Cardistry-Con 2018 в Гонконгу.

Коментарі