Ohio vs Kentucky. 1:0

За гральними картами, виробленими на старій фабриці The United States Playing Card Company в Огайо, полюють численні фокусники та кардисти, котрі розуміються на якісних колодах. 

Чому?

Відповідь прихована в переїзді фабрики USPCC зі штату Огайо (м. Цинциннаті) в сусідній штат – Кентуккі (м. Ерлангер) наприкінці 2009 року. Це резонансне рішення ухвалив новий володар - Jarden Corporation (вартість угоди в 2004 році - $232,000,000). Фабрика не тільки переїхала, але й продала старий прес, де друкувалися всі гральні карти USPCC, назад його виробнику. Однією з умов продажу була заборона на використання цього пресу для виробництва гральних карт. Таким чином, на заводі в Ерлангері з'явився новий прес.

Завод в Ерлангері спочатку виробляв дуже погані карти. Відгуки користувачів кажуть про те, що бюджетні Bicycle Rider Back і Tally-Ho постраждали більше за все, оскільки саме на них в компанії економили на фарбі, покритті та папері (джерела: 1,2). Також потрапили під чорну полосу вподобані кардистами Arrco (1,2), про які ми детально вже писали раніше. За запитом одного продавця з eBay, вони були надруковані знову в чотирьох кольорах (3000-5000 шт.) і вийшли на тонкому папері з-під того ж жахливого пресу, що й перші видання байсиклів та таллі-хо на новій фабриці.

Саме тому у нас в наявності - Arrco старих запасів з Огайо. Аутентичні колоди можна відрізнити за синьою пломбою (на фото нижче). "Сині пломби" згодом стали загальною назвою для більшості колод, вироблених в Огайо, адже переважна більшість була довершена синіми наклейками, на відміну від колод з чорними. Як правило, сині пломби розміщені на вкрай рідкісних та цінних колодах.

теорія11, котра веде дуже тісну співпрацю з USPCC вже не один рік, не одразу стала на захист виробника. Спочатку директор theory11 Джонатан Бейм визнав прорахунки при виробництві.

"У той час, коли USPCC перемістилася в Кентуккі, ми помітили кілька проблем з якістю колод, за котрі ми взялися з їхньою командою досліджень та розвику. Останні кілька тижнів я тестував численні прототипи колод разом з ними, так само, як і Білл Калуш (Bill Kalush) і Ричард Тернер (Richard Turner). Якість покращується і прогрес є, я певен у цьому. Через те, що вони використовують новий прес у нових умовах, після переїзду не все пішло так, як очікувалося. Але все йде до покращення, я оптимістично дивлюся на розвиток ситуації".

CEO теорії11 Джонатан Бейм, 25 червня, 2010

Утім, уже через два місяці, у відправленій кардистами петиції на адресу USPCC з вимогою повернути «старий прес» директор theory11 взагалі не побачив сенсу.

"Якщо чесно, я не розумію, які цілі переслідує ця петиція. У них (USPCC в Ерлангері, - прим. DB) абсолютно новий прес уже як шість місяців (з початку 2010 року, - прим. DB). Вони продали старий прес. Він не повернеться. Новий прес новіше за старий на більш, ніж 20 років. Були невеликі несправності і затребувався час, аби спрацюватися. Після переїзду фабрики минуло кілька місяців, і якість на підйомі. Навіть топові експерти в гральних картах, як Білл Калуш (на фабриці минулого тижня), були вражені. У мене немає нарікань щодо якості на даний момент - для мене вона на кілька рівнів вище, ніж раніше, і ситуація буде тільки покращуватися у майбутньому".

CEO теорії11 Джонатан Бейм, 24 серпня, 2010 

Ми, December Boys, прекрасно пам'ятаємо і маленькі вицвілих кольорів індекси на байсиклах, і таллі-хо перших партій з нового заводу. Ми тримали в руках ці колоди: вони не йшли у жодне порівняння з огайевськими гральними картами. На щастя, ситуація виправилася і популярні гральні карти Bicycle Standard і Tally-Ho стали набагато кращими. Але деякі колоди, як, наприклад, репринти (знову надруковані) Arrco – апріорі ніколи не могли стати кращими.

Зараз USPCC в Ерлангері не подає жодних приводів для паніки, випускаючи якісні карти з варіаціями паперу та покриття котрих успішно експериментують, зокрема, найбільші продюсери: theory11, Dan and Dave і ellusionist.

Але все ж таки, досвідчені маніпулятори і гравці до сих пір полюють за старими картами з Огайо. І небезпідставно. Наші особисті спостереження доводять, що карти зі старої фабрики все ж таки більш довговічні, щільніші, мають менше схильностей до злипання та перегибів. Крім того, карти зі старої фабрики - раритет, їх точно не вироблять заново. У нашому інтернет-магазині гральних карт December Boys ви можете купити карти для покеру зі старої фабрики старої фабрики The United States Playing Card Company. Надруковані в Огайо, ці унікальні гральні карти доступні за ціною від 250 грн. за колоду у вкрай обмеженій кількості:

Коментарі