Arrco більше не буде?

Ми завжди прагнемо надавати вам лише кращі й унікальні товари. Саме тому карти Arrco з нового заводу ніколи не з'являться у нашому магазині. У нас, утім, залишилося кілька колод Arrco з Огайо. Чому так і в чому різниця? 

Arrco - одна з наших найулюбленіших колод. Нам завжди був до вподоби приємний дизайн сорочок й оригінальна промальовка облич цих карт, котра водночас була дуже близька до класичного варіанту. Але більше за все нас тішило покриття цих карт. Їхня поверхня була вкрита невеликим прошарком пластику (не плутати з кітчевими 100% пластиковими картами), що створювали неймовірно приємні відчуття при будь-яких маніпуляціях з картами. До того ж, ці колоди були одними з найдовговічніших, котрі нам коли-небудь доводилося тримати в руках. Ті, хто свого часу уважно читав опис колоди, повірив йому і придбав собі парочку, зможе підтвердити сказане вище.

Але сталося найгірше - компанія The United States Playing Card Company перестала бути на 100% державною і переїхала зі штату Огайо, м. Цинциннаті, в штат Кентуккі, м. Ерлангер. Нічого ніби не передвіщувало біди - переїхала, то й переїхала. Але якість майже усіх карт, надрукованих на новій фабриці, різко погіршилась. Сталося так, що карти стали тоншими, більш м'якими та маркими. А чорнила більш блідими: певний час на колодах Bicycle навіть помічали незначне зменшення індексів. Злі язики кажуть, що з переміщенням в Ерлангер і зміною володаря на приватну компанію Jarden Corporation, керівництво почало економити на виробництві і навіть продало оригінальний огаєвський картодрукарський прес. Ця різниця не була помітна простому гравцю, але надала чимало приводів для паніки кардистам та фокусникам.

Усі ми стали заручниками ситуації, що склалася на початку 2010 року. Але не варто поспішати бити на сполох. Півроку потому, більшість карт, включно із найпопулярнішими брендами типу Tally-Ho, Bicycle і Bee, вийшли на попередній рівень за якістю покриття. Одначе, вони ніколи не будуть такими, якими були карти, надруковані рік тому в Огайо. Це аж ніяк не катастрофа, адже ми особисто перевірили кожну колоду з нової фабрики і переконалися, що карти відповідають опису й притаманним їм раніше характеристикам, але від "старих" карт вони таки відрізняються. Поняття це дуже витончене, аби описати його словами.

Але, на відміну від решти колод, позитивного висновку зробити не можна відносно колод Arrco. Карти бренда Arrco в принципі не планували випускати після злощасного переїзду фабрики, але таки надрукували під замовлення одного продавця з eBay (непогана угода, між іншим) в чотирьох кольорах: традиційні синій з червоним і чорний із зеленим (!). Репринт виявився жахливим у всіх чотирьох випадках. Карти згинаються, як пластилін, втрачають свою форму після півгодини роботи і стають неймовірно шорсткими за добу використання (віяла з них - злочин проти гуманізму. Дізнавшись про це, ми негайно вирішили вилучили власний запас нових Arrco з метою використання цих колод в господарських цілях. Адже на більше вони не заслуговують. Нові Arrco стали приводом для роздратованих скарг на форумах в штатах, ви не знайдете жодну людину, яка була б від них у захваті. Від репринтів плюються всі: навіть ті, хто не тримав видання з Огайо.

Як же відрізнити старі колоди від нових? На всіх коробках карт, вироблених в Огайо стоїть синя пломба (за винятком дизайнерських колод, котрі мають нестандартну пломбу). Зараз карти з синьою пломбою ви навряд чи десь знайдете, але, якщо, оповиті павутинням, вони завалялися на складі у якогось продавця чи випадково опинилися у вас - бережіть їх, - у ваших руках історія.

Компанія USPCC переїхала в Ерлангер уже майже рік тому, і, з тих пір, на коробках ставиться чорна пломба. Це не "чорна мітка", і нічого в цьому поганого немає, якщо не брати до уваги випадок з Arrco. На нових колодах Arrco стоїть печатка чорного кольору (примітка: усі "нові" карти на всіх фото - праворуч, "старі" - ліворуч), текст збоку коробочки незначно відрізняється (з'явилася інформація про нового власника), а самі карти ззовні майже однакові. Але разюче відрізняються за відчуттями.

УВАГА! Ексклюзивно для вас ми завезли трохи старих добрих Арко з Огайо із синіми пломбами. Кількість обмежена. Не пропустіть ваш шанс.  

PS: Колоди Aladdin 1001, котрі прийнято вважати кузенами Arrco, також змінилися, але на наш подив, не в гіршу сторону. Покриття Smooth finish на новому папері набуло свого колориту. Знову ж таки, вони ніколи не будуть схожими на "старі" Aladdin, але гіршими від того вони не стали. Якщо у вас є можливість порівняти, ви самі можете в цьому переконатися.

Коментарі